Сегодня, 16:11
|
|
|
Местный
Вес репутации: 4Репутация: 10
|
Цитата:
Сообщение от роман аамо
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ]
Отзыв и сравнение hdl6a yamaha dsr112 dzr315
Добавлено через 2 минуты
Nie mogłem się doczekać RCF HDL6, kiedy w końcu będę mógł go wypróbować. Pierwsze wrażenie było pełne mieszanych uczuć, dlaczego? Pierwszym zaskoczeniem był naprawdę wysoki poziom szumu własnego, który jest dość znaczny, następnie przy łączeniu segmentów nie dało się włożyć pinu z jednej strony głośnika, w końcu dowiedziałem się, że ten otwór nie jest wycentrowany i jest przesunięty, nie miałem wyboru, jak tylko to naprawić. Podczas pierwszych oględzin zauważyłem, że krawędź plastikowego korpusu w okolicach grilla jest nierówna i jest inna dla każdego segmentu!!!!! To naprawdę mnie zszokowało. To wszystko z negatywnej oceny. Przejdźmy do próby dźwięku. Dla porównania wziąłem bardzo udany głośnik YAMAHA DSR112. Głośniki RCF spisały się tutaj znakomicie, dźwięk jest przyjemnie miękki z zaskakująco dobrą prezentacją w paśmie basowym, naprawdę gra nawet w dolnym spektrum częstotliwości. Wysokie częstotliwości są wyraźne, a kontrola fazy naprawdę działa, mogę potwierdzić kierunkowość 100° x 10°. Test z dwoma mikrofonami, kondensatorem wielkomembranowym (AudioTechnica AE5100) i mikrofonem dynamicznym (AudioTechnica AE4100) pokazał zachowanie HDL6 oraz promieniowanie i kierunkowość emitowanego dźwięku. Muszę to ocenić pozytywnie. Jedyne co mi trochę przeszkadza to niska średnica w okolicach 600 do 900 Hz, która jest właściwie częstotliwością podziału, dźwięk jest dzięki temu miękki, ale brakuje głosu i brzmienia instrumentów dętych, np. trąbek w utworu „New York - Frank Sinatra” a także w paśmie hi-hatów 3 kHz nie było słychać i brzmiały tak wyraźnie, tutaj YAMAHA DSR112, a zwłaszcza DZR315 miały znacznie ładniejszą prezentację, ale gdy zwiększono głośność, RCF, z drugiej strony miał gładszy i dokładniejszy dźwięk. jak DSR112. Dodawanie sygnałów działa znakomicie, uzyskany SPL naprawdę wzrasta i słychać to w dźwięku w całym zakresie, ale szczególnie w dolnym spektrum częstotliwości. Tutaj bardzo pomaga kontrola fazy. Podsumowując, RCF HDL6 to dobry system do zastosowań LIVE, poza kilkoma mankamentami. Jakość dźwięku przypomina mi doskonały punkt źródłowy YAMAHA DZR315, z tą tylko różnicą, że RCF HDL6 to konfigurowalny system line array, który można wykorzystać zarówno do małych wydarzeń, jak i można go wykorzystać do stworzenia dużego systemu na większe wydarzenia, podczas gdy jego waga jest bardzo niska i łatwa w obsłudze nawet dla jednej osoby. Uważam, że jest to jedna z najlepszych opcji na rynku.
Кому интересен переведите на русский я чёт не могу
|
Кстати в отзыве он сравнивает совсем с другую моделью dsr112, и как я понял на малой громкости ему не хватает середины у rcf, и раскрывается rcf только на большой мощности, также ему непонятно почему такой низкий раздел 600-900гц, мне если честно тоже непонятно зачем для 2*6 делить так низко. У Rcf рупор с раскрытием 10*100, это больше для ЛМ. Еще он написал что почти приблизился к звуку dzr315 (это три полосы), я так понимаю он и не принижал dzr. Если криво перевел, то сорри)
|
|
|
|
Дополнительная информация
|
|
|