Цитата:
Сообщение от Ladushka
У це-еркви стоя-ала карета-а....
|
Свински карета в гювеч [Българска кухня]
ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ: 1 кг свинско месо от контрафилето (т. нар. “малка рибица” – крехкото месо от двете външни гръбнака), 1 чаена лъжичка смлян черен пипер, 1 кафеена чашка доматен сок, шепа нарязани на ивички гъби (пресни или стерилизирани), 1 кафеена чашка краве масло или олио, сол
Нарязваме контрафилето на карета(всяко по 50 г), които изпичаме и разпределяме в пръстения гювеч. Посоляваме, поръсваме черния пипер и наливаме по малко от доматения сок. Отделно задушаваме в кравето масло (или олиото) гъбите и rи разпределяме в гювечетата, които слагаме в студена фурна на умерен огън половин час. Ястието се поднася топло, с парчета лимон.
__________________
[IMG]http://s4.******info/5c8385298091607e320ed09dcf3d4afd.gif[/IMG]Если голова у вас не растёт из зтого места

, значит она на правильном месте

-------------

Душой я всегда тут, пока лампочка горит -----------
♠[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ]♠