25.08.2007, 21:30
|
#876
|
Сплошное очарование
Регистрация: 16.04.2007
Адрес: от супермаркета прямо по трамвайной линии до перекрестка с заправкой в бальшом угловом доме.
Сообщений: 559
Поблагодарили: 2
Вес репутации: 19Репутация: 10
|
Цитата:
Сообщение от kuku
Свински карета в гювеч [Българска кухня]
ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ: 1 кг свинско месо от контрафилето (т. нар. “малка рибица” – крехкото месо от двете външни гръбнака), 1 чаена лъжичка смлян черен пипер, 1 кафеена чашка доматен сок, шепа нарязани на ивички гъби (пресни или стерилизирани), 1 кафеена чашка краве масло или олио, сол
Нарязваме контрафилето на карета(всяко по 50 г), които изпичаме и разпределяме в пръстения гювеч. Посоляваме, поръсваме черния пипер и наливаме по малко от доматения сок. Отделно задушаваме в кравето масло (или олиото) гъбите и rи разпределяме в гювечетата, които слагаме в студена фурна на умерен огън половин час. Ястието се поднася топло, с парчета лимон.
__________________
|
Это не просто ассоциация, это пипец какой-то....
|
|
|
Дополнительная информация
|
|